Beroepskaart

Sluit je onderneming aan bij Eunomia en geniet van onze voordelen.

Contacteer ons

 

Een persoonlijke aanpak

Niet het grootste ondernemingsloket, maar wel het fijnste. Waar je geen nummer bent maar wel persoonlijk geholpen wordt door je eigen dossierbeheerder.

meer weten

De beroepskaart: wie moet die hebben?

Ben je een ondernemer met een niet-EU-nationaliteit die een zelfstandige activiteit in België wil uitoefenen, dan moet je over een beroepskaart beschikken. Die moet je aanvragen bij de Belgische ambassade in je thuisland of in enkele specifieke gevallen bij het ondernemingsloket.

Er zijn wel een aantal categorieën die vrijgesteld zijn van die verplichting, zoals onderdanen van Zwitserland, IJsland, Noorwegen of Liechtenstein, en de personen met wie ze samenwonen, zoals hun wettelijke partner, kinderen of kleinkinderen. Ook de echtgenoot of echtgenote van iemand met de Belgische nationaliteit heeft geen beroepskaart nodig, evenmin als zijn of haar inwonende kinderen of kleinkinderen, ouders of grootouders en hun wettelijke partners.

Verder hoeven ook erkende vluchtelingen geen beroepskaart te hebben, net als vreemdelingen op zakenreis, buitenlandse journalisten, sportlui en artiesten die niet langer dan drie opeenvolgende maanden in het land verblijven, studenten die stage komen lopen en vreemdelingen die ingeschreven zijn als advocaat of stagiair-advocaat bij de Orde van Advocaten.

Twijfel je of je al dan niet over een beroepskaart moeten beschikken of wil je je specifieke situatie voorleggen, neem dan zeker contact met ons op. Wij zoeken meteen de juiste oplossing voor jou.

Meer info:
Dienst beroepskaarten Vlaanderen 
Dienst beroepskaarten Brussel 
Dienst beroepskaarten Wallonië