Voorafgaande vergunningen

Sluit je onderneming aan bij Eunomia en geniet van onze voordelen.

Contacteer ons

 

Een persoonlijke aanpak

Niet het grootste ondernemingsloket, maar wel het fijnste. Waar je geen nummer bent maar wel persoonlijk geholpen wordt door je eigen dossierbeheerder.

meer weten

Heb ik een voorafgaande vergunning nodig?

Voor sommige activiteiten moet je over een voorafgaande vergunning beschikken. Dat is het geval in de drie volgende situaties:

  1. Ben je een ondernemer met een niet-EU-nationaliteit die een zelfstandige activiteit in België wil uitoefenen, dan moet je over een beroepskaart beschikken. Die moet je aanvragen bij de Belgische ambassade in je thuisland of bij het ondernemingsloket.
     
  2. Wil je handel wil drijven op markten, festivals of openbare plaatsen, of wil je huis aan huis verkopen, dan moet je een leurkaart hebben, ook wel een ‘machtiging voor ambulante handel' genoemd. En als je op een kermis een attractie uitbaat, moet je in het bezit zijn van een kermis- of foorkaart.
     
  3. Wil je in Brussel of Wallonië een slagerij uitbaten, dan moet je een vergunning voor beenhouwer en spekslager aanvragen. In Vlaanderen is die vergunning niet langer verplicht.

Wij zoeken graag voor jou uit of je een vergunning nodig hebt voor jouw specifieke beroepsactiviteit, en helpen je uiteraard bij je aanvraag. Als dat mogelijk is, vragen we die in jouw plaats aan en hoef je dus geen verdere stappen te ondernemen.