Bedrijfsbeheer en Beroepskennis

Sluit je onderneming aan bij Eunomia en geniet van onze voordelen.

Contacteer ons

 

Een persoonlijke aanpak

Niet het grootste ondernemingsloket, maar wel het fijnste. Waar je geen nummer bent maar wel persoonlijk geholpen wordt door je eigen dossierbeheerder.

voordelen voor starters

Moet ik bedrijfsbeheer en beroepskennis bewijzen?

In Vlaanderen hoef je niet langer te kunnen bewijzen dat je over een basiskennis van bedrijfsbeheer beschikt: die verplichting is afgeschaft in september 2018. Sinds 2019 hoef je ook geen bewijs van beroepskennis meer te kunnen voorleggen.

In Brussel en Wallonië is dat daarentegen wel nog het geval voor elke starter, of je nu in een eenmanszaak dan wel een vennootschap werkt. Of het om een activiteit in hoofd- of bijberoep gaat, maakt niet uit.

Je kunt je basiskennis van het bedrijfsbeheer aantonen met een relevant diploma of getuigschrift, of door praktijkervaring. In dat geval moet je de activiteit minstens drie jaar in hoofdberoep of vijf jaar in bijberoep uitgeoefend hebben in de voorbije vijftien jaar.

In sommige gevallen ben je wel vrijgesteld, bijvoorbeeld wanneer je onderneming geen kmo is, je de zaak van een overleden echtgenoot, partner of ouder voortzet, of als je een activiteit uitoefent die niet onder de wetgeving voor handelsondernemingen valt. Dat is onder meer het geval voor vrije beroepen of zelfstandige beroepen die al via een andere wet worden gereglementeerd (vastgoedmakelaar, landmeter-expert...).

Wil je aan de slag in Brussel of Wallonië, dan zetten we je meteen op weg. Neem contact met ons op en we maken je wegwijs in de regelgeving.